29 November

Idag började dagen med advent-sånger och pepparkakor i skolan. Så det var gött. Sedan flöt dagen på. Efter skolan tog vi taxi hem till Ulrika och Nora, för det regnade så. Deras värdmamma betalade så jag hängde på, snyltaren..
.
Sen gick vi till ett café och pluggade ett tag. Mysigt faktiskt. När jag kom hem fikade jag med värdmamma och värdsyster. Trevligt det med. Sen var det gymmet. Och sen mat och lite el classico. Men jag tittade inte på hela. Fanns ingen plats i vardagsrummet då både Pepe och Jose har massa kompisar där.
.
En konstig sak hände här på costa del regn. Det snöade. Ja, ni läste rätt. SNÖ. Det var inte så att det la sig på marken, men visst virvlade det snö i luften. Hur det kan ha gått till kan ni ju finurla lite på.
.
Pusshej

28 November

Idag var det första advent. Så dagen började med ett besök till kyrkan. Till den svenska kyrkan. Men gudstjänsten var halvt på norska, men det gick bra ändå. Efter gudstjänsten var det kyrkkaffe som vi drack i solen. För idag var det minsann finfint väder.
.
.
Efter kyrkan gick jag, Ullis, Cilla och Johan till ett café och pluggade. Efter ett tag gick Cilla och Johan. Då slutade ajg och Ullis att plugga och gick ut och satte oss i solen och drack kaffe istället. Det var rätt så najs. Sen gick vi hem till Ullis. Där lyssnade/sjöng vi julsånger, kollade lite på hennes kläningar inför Barcelona (PÅ TORSDAG!) och jag låg på hennes spikmatta. Sedan drack vi och Nora te, åt mackor och kollade på Sunes jul. Oj vad jag gillar gamla julkalendrar. (Jag är väl än av få som fortfarande tittar och tycker att de nya är bra också. Men ibland kan jag inte låtabli att tänka att det var bättre förr).
.
.
Sen gick jag hem och då var Chicas bästa kompis här och kollade på simning på tv. För hennes dotter var med, och vann guld i EM i simning. Rätt coolt tyckte jag. Och hon vart så glad att ho började gråta. Och skrek och hade sig gjorde dom också. Men det är iofs inte så ovanligt när soanjorer kollar på tv..

27 November

Idag kom regnet hit till Fuengirola. Jag visste att det regnade sjukt mycket förra året. Men hoppade att vi kanske kunde få bli skonade från detta i år. Men icke. Men när jag och Ulrika satt på ett café och pluggade var regnet rätt mysigt. Värre var det när jag, Cilla och Moa gick till Elola för att titta när Irma och Cicci spelade handboll..
.

26 November (fredag)

Igår (fredag) var jag i skolan från klockan 11 till klockan 23. Alltså i 12h. Okej då, ett avbrott på 2h då jag var och åt lunch på Da Vinci som ligger ungefär 2 min från skolan.
.
Vi hade julpynt/julbak/filmkväll på skolan. Och det var väldigt mysigt. Lite julstämning fick man allt. Så det var bra. Men jag längtar lite hem till den riktiga julstämningen. Och alla människor hemma. Bara så ni vet.
.
Lussebullsbak



.
Sen gick jag och Cillen hem till Ulrika och tittade lite på Sex and the City. Det var mysigt.På vägen hem upptäckte vi att de hade tänt all julgatubelysning. Det var finfint.
.
Jul-cillar

Kris

Okej läsare, nu behöver jag er hjälp.
.
Okej. Såhär är det. För att det ska bli iallafall liite roligare att springa på bandet på gymmet fick jag den enromt bra idén att jag skulle ladda ner lite härliga jullåtar att spring till. Jag går in på limewire som jag alltid gör när jag ska ladda ner låtar men det visar sig att det där limewire har slutat fungera.
.
Så nu behöver jag alltså hjälp av er. Vart kan man ladda ner?
.
Tack på förhand
Mvh

Os echo de menos

För övrigt så finns det knappt några bilder på oss tillsammans. Vi (jag) måste börja fota mer!

24 November

Eftersom jag inte har någon inspiration så har jag inget att blogga om. Istället tänker jag påminna er om att det är en månad kvar till julafton idag. Får lite paketångest faktiskt. Men det fixar sig nog. Förhoppningsvis.
.
.
Eftersom jag inte har något att göra har jag kollat bilder. Hittade massa bilder på dom här snygga brudarna. Os echo de menos!

Tesil

.
Att detta är en tesil är självklart för oss svenskar. Det borde vara det iallafall.
.
Det är det tydligen inte för spanjorerna.
.
För några dagar sen kom jag in i köket och då höll min värdmamma upp min tesil och frågade vad det var för något. Hon berättade att hon och äldsta systern diskuterat vad det var för något och kommit fram till att det kanske var något man gjorde svenska köttbullar med. Jag sa att det var för te men att det var en bra idé.
.
Lite smått jättekul tyckte jag allt att det var.
.
Men det ÄR faktiskt en bra idé. Fast undra om köttfärsen skulle fastna inuti silen? Och om inte köttbullarna skulle bli liite för stora?
.
(Jag har googlat tesil och man stavar det som jag gjort. Inte te-sil. Bara så ni vet.)

23 November

Idag har jag varit i skolan. På håltimmen gick jag, Ulrika, Olivia och Linnea och drack kaffe vid feriaplatsen. Vi skulle egentligen gå på marknaden, men fastnade på ett café istället. Som vanligt alltså. Sen var det skola igen. Och sen gick jag och Ulrika och pluggade på ett annat café. Jag tog te för jag inte vill inte få bruna(re) tänder. Men sen upptäckte jag att te inte gör en mätt. Så det fick bli en kaffe också. Som vanligt alltså.
.
På samma café satt Rebecka och några till. Dom höll på att boka sin Barcelona-resa. Så varför inte tänkte vi och bestämde oss för att följa med. Så nu ska jag till Barcelona nästa torsdag. Det kommer blir awesome. (Okej, så spontan är jag inte, vi hade funderat på det innan, men liite spontanare än vanligt må jag säga att jag var).
.
Sen följde jag med Ulrika hem. Sen frågade hennes värdmamma om jag ville äta där. Och självklart ville jag det. Så så blev det. Vi satt och pratade och åt och drack te i över två timmar. Jag, Ulrika, Nora som äulrika bor med och deras värdmamma Charo. Trevligt var det. Väldigt trevligt.
.
Kom hem för en timme sen och nu sitter jag här.
.
Ett halvintressant inlägg om en halvintressant dag.
.
P.S. Jag är hemma om en månad. Det känns ganska konstigt. Men det känns bra också.

Pepparkakor

Det känns som att hela världen har fått julfnatt. Jag trodde bara det var här i Spanien vi längtade till julen, men nejdå, till och med hemma i Sverige har de gått bananas. Min familj har idag bakat pepparkakor. Den 21 november. Rätt tidigt tycker jag. Det måste vara snön där hemma som hjärntvättat dom eller något.
.
Idag frågade jag iallafall min värdmamma ifall jag får använda köket och baka med mina kompisar och det fick jag. Jag skulle bara säga till i förväg så skulle hon fixa till (som har ugnen full med saker, som ett skåp typ). Så det var trevligt. Så någon gång framöver blir det definitivt julbak även här på costa del sol.
.
Här är en bild min pappa skickade till mig (rätt osmickrande och väldigt suddig dock). Det är, för som som inte ser det, en bild på min fina mamma och syster som bakar pepparkakor och man kan skymta lite snö utanför fönstret.
.
.
Nej, nu ska jag fortsätta att titta på Mysteriet på Greveholm, det är klockrent!

21 November

Igårkväll var jag och Ulrika hemma hos Cilla och Moa och hade filmkväll funkan-style. Detta betyder att man tittar på film på en dator och sitter i en säng. Ingen soffa och tv här inte, sån lyx har vi inte här. Närmare bestämt tittade vi  på Eva&Adam fyra födelsedagar och ett fiasko. Himla kul film det där alltså, sjukt länge sen jag såg den.
.
Idagdagen har spenderats först med Cillen&Moa på marknaden som ligger precis där vi bor och sedan pluggandes på ett café med samma tjejer och Ulrika.
.
För övrigt är det MADELEINE RAGNELLS FÖDELSEDAG! GRATTISGRATTISGRATTIS FINA VÄN! Jag saknar dig och hade gärna varit i Aussieland med dig! <3
.
Nej, nu är det fotboll som gäller!
.
Puss&kram

20 November

Det är bara 35 dagar kvar till julafton, herrejesus! Och om en vecka är det första advent. Tiden går så sjukt snabbt. Men jag som är ett stort fan av julen älskar såklart att gatorna blir dekorerade och fina. Jag har till och med köpt min första julklapp. Och jag måste säga att jag är vääldigt nöjd med den, hoppas den kommer uppskattas.
.
Idag har varit en mysig dag. Först kollade jag lite på webb-tv. Sen skypade jag med Ida, och som jag saknar den där tjejen alltså, hon är himla bra ska ni veta!
.
Vid 2-tiden mötte jag upp Ulrika och vi gick och tog en kaffe.
.
.
Sedan blev det dags för lunch och Ulrika och jag gick till Miramar och åt wraps och sallad, gött!
.
.
Sedan träffad vi Cilla, Moa och Johan och tillsammans traskade vi allihopa upp till Castillot, som är ett ty gammalt slott vi alltid tänkt gå upp och kolla på men det aldrig blivit av, men idag blev det av. Vi (läs:jag) var dock för snåla för att betala de 2 euro det kostade att gå in, så vi nöjde oss med att titta från utsidan. Man vill ju inte betala för att titta på sten...
.
.
Sedan gick vi till Miramar och shoppade lite, alla kom hem med en påse från blanco...
.
.
Och sedan blev det en kaffe till
.

19 November (Fredag)

Igår såg jag, som nia förmodligen redan vet, HARRY POTTER. Den var awesome. Gud, jag hade glömt hur mycket jag älskar dom filmerna/böckerna. Men lite läskig var den också. Men åhh vad bra den var. Jag blir nästan lycklig bara jag tänker på den! För er som undrar om jag verkligen är så bra på spanska att jag kan fatta allt så är svaret nej, självklart såg jag filmen på engelska..
.
Innan bion var det tacokväll i skolan och det var väldigt trevligt och gött! Sånt gillar vi!
.

En tanke

Som de flesta kanske vet så tänker jag en del. Jag är lite av en grubblare. Nu tänker jag berätta om  en sak jag gått och tänkt på ett tag, och även delat med mig av till andra.
.
Här i Spanien är dom, som de flesta vet, fan av att dubba filmer. Detta leder (i kombination med dålig undervisning) till att dom är otroligt dåliga på engelska (läs:kan inte alls). Musiken är däremot inte dubbad. Vilket måste innebära att dom inte förstår ett ord av vad dom sjunger. Precis som när man var liten och sjöng "Barbie-låten" när man var liten och tyckte det var vääärldens bästa sång.
.
Lite konstigt tycker jag. Att de inte dubbar låtarna också om dom ändå ska hålla på att fjanta sig med dubbning.
.
Imorgon är det Harry P som gäller. Och jag hoppas för guds skull att den inte är dubbad. Vet inte hur många gånger jag sa "en inglés" när jag köpte biobiljetterna. Hoppas dom fattade det... Den som lever får se

18 November

Idag hade vi lab för första gången i skolan. Det var kul. Haha, ganska iallafall. Sen åkte vi på teater i Malaga. Den kan har varit bra. Ärligt talat vet jag inte. Jag var så trött att jag höll på att somna och hade slutna ögon nästan hela tiden. Tur att min cultura-lärare förklarade hela pjäsen sen.
.
Efter skolan satt jag kvar och "pluggade" lite. Gick sådär.
.
Sen gick jag och drack kaffe med Cilla, Moa och Johan. Oj vad jag gillar dom där människorna, ni kan inte förstå hut glad jag är att jag träffat dom! (Märk förresten hur jag i varje inlägg skriver "drack kaffe" istället för fika. Detta är såklart medvetet och för att jag inte vill verka som en tjockis som håller på och fikar heela tiden!)
.
Nu är jag lite tankspridd. Men sån är ju jag, ibland tänker jag alldeles för mycket. Jag borde lära mig att leva i nuet, ta vara på tiden och inte tänka på det som kommer hända sen!
.
Var föresten på Zumba på gymmet. Det var askul! (Japp, sån zumba som på tv-shop!)
.
puss&kram

17 November

Idag har jag köpt biobiljetter för 840 kronor, eller 84 euro för att vara precis. Man vill ju inte ha någon framför sig när man ser på HARRY POTTER OCH DÖDSRELIKERNA!!

16 November

På vägen hem såg Moa och jag en fin park som vi ville bli fotade i. Mest för att visa att det är apelsinträd överallt här i staden och att apelsinerna nästan är mogna nu. Men tyvärr missade tanten som vi frågade nästan träden helt. Men men, vi fick en bild iallafall!

16 November

Idag har jag varit i skolan. Det var varmt ute, så vi kunde till och med sitta och måla ute på bilden. Men det är kallt inne, sjukt kallt faktiskt. Man får liksom gå ut och värma sig.
.
Efter skolan gick jag, Rebecka, Malin och Ulrika och drack kaffe. Efter ett tag kom Moa också. Så det var väldigt trevligt!

Madrid

Helgen i Madrid var sjukt bra. JAG ÄLSKAR MADRID. Har knappt sett någon finare. Är väldigt positivt överraskad som ni märker. Men den var helt magisk. Bli inte förvånade om jag åker dit snart igen.
.
Lite bilder från helgen:
.
Först var vi i Spaniens förra huvudstad, Toledo, som är en gammal medeltidsstad
.
Sen åkte vi vidare till Madrid

Japan till USA

Hittade denna i Carros blogg, kan inte låta bli att dela med mig av den till er mina kära läsare. Tyckte det var lite sådär småkul alltså, eller okej, jag började asgrava!
.
‎1.Gå till google maps 2. Tryck på vägbeskrivning 3. Skriv Japan som startplats 4. Skriv USA som stoppplats. 5. Gå till nummer 38 i vägbeskrivningen
.
Haha, kul, eller hur??

14 November

Madrid was awesome! Kommer åka tillbaka, ett som är säkert. Skriver mer och visar lite bilder imorgon, orkar inte idag.
.
Idag har jag, förrutom åkt buss i massa timmar, träffat Ulrika. Det var ett kärt återseende vill jag lova och det ska bli kul att visa henne skolan och så imorgon. JAG ÄR SÅ GLAD ATT HON ÄR HÄR och hoppas att hon ska trivas bra här.
.
För övrigt tyckte min värdfamilj att jag blivit sämre på spanska sen jag åkte till Madrid. Och jag var borta i två dagar, undra hur det blir under jullovet då? Jaja, jag tyckte (och tror också att dom tyckte) att det gick bättre och bättre ju mer jag pratade med dom. Vi hade ett långt och givande samtal om kyrkor, Madrid och vad dom hade gjort i helgen.
.
För övrigt nummer två så tyckte dom att det var sjukt kul att jag råkade säga "entrenar inglés"(entrenar = träna sport typ) istället för "practicar inglés" (som ungefär betyder öva). Hon tyckte det var så kul att hon var TVUNGEN att berätta det för Pepe, som också tyckte jag var typ dum i huvudet. JÄTTEKUL.. HA.HA. Nejdå, jag är inte bitter.
.
Nu blir det Grey´s för hela slanten.
.
Puss&Kram

Madrid

Nu åker jag till Madrid. Det blir nog kul! Vad som inte blir så kul är den 7 h långa bussresan dit...
.
Vi hörs på söndag!

11 November

Jag ska nog börja svara på kommentarerna. Jag kan ju inte klaga på få kommentarer när jag inte svarar på
dom. Var är bäst att svara egentligen, i kommentarsfältet eller i ett inlägg?
.
Så. Louise: Jo skolan går bra. Om jag ska vara ärlig är skolan här lättare än Dagy, men det känns bra. Och jag saknar dig med, sjukt mycket!
.
Min kära kompis Emelie har åkte till Kenya för att gå i skolan där. Och hon har en blogg, och hon länkade till moi! Så hon förtjänar en länk. Fast det kanske inte är så mycket att ha egentligen. Men ändå, det är alltid något.
.
Jag har ett problem också. Imorgon åker jag till Madrid. Vi ska sova över i två nätter. Nu till problemet; jag har inget att packa i! Jag kan ju inte komma där med värsta resväskan. Får väl bli att packa i påsar igen... Nä, men ett problem är det, helt klart.

11 November

Antingen kan man sluta äta massa onyttigheter när jeansen känns trånga. Eller så läser man Blondinbellas bok samtidigt som man äter choklad, för "det är okej". Det andra alternativet känns definitivt mer lockande. Men NEJ Sara, be strong and wait for tomorrow!
.
To be continued

Address

Sara Aspelin
C/O María de Gracia Castro
Camino de la Condesa 9
Torresol 4, 5°A
(Postnummer jag inte kommer ihåg, men det är nog inte så viktigt) FUENGIROLA
Spain/Spanien/Espana
.
Det var allt för mig.
.
Puss

På söndag..

.. kommer VÄRLDENS BÄSTA ULRIKA HIT!
Fuengirola, säg hej till Ulrika!

10 November

En lite halvrolig sak sådär var att min värdmamma antagligen hade glömt att jag skulle komma hem igår. Och därför fanns det ingen middag till mig. Jag väntade och väntade men hon kom aldrig. Till sist tog jag lite tortilla som var kvar sedan dagen innan då jag och min familj varit där på middag. Och tur var det, för hon hade inte kommit hem vid halv tolv då jag gick och la mig. Hon var iallafall glad och se mig idag och jag fick både kramar och pussar (jag visste inte att man kramades här!).
.
En annan kul sak är att jag fick tillbaka vad jag trodde var mitt sämsta arbete. NÅGONSIN. LKändes otroligt obra. Men jag fick ett MVG. Inte ens ett minus. Life keeps surprise you. Åren med Maria i skarpäng gav något bra (inte bara ångest och men för livet) iallafall, så det var ju skönt att veta.
.
Saknar redan min familj. Tur att det är mindre än 6 veckor kvar till jul!
.

Fashion

Till och med vattnet jag dricker är fashion... fan vad jag är cool!

Ups and downs

Bra:
VÄRLDENS BÄSTA ULRIKA kommer hit på måndag. Och inte bara för att hälsa på, hon ska börja i min skola, i min klass! Jag har fått en labbpartner (om hon vill vara min det vill säga!)
.
Vi åker till Madrid på fredag, det blir najs!
.
Dåligt
EN AV MINA BÄSTA VÄNNER HÄR NERE, MALIN, HAR ÅKT HEM OCH JAG SAKNAR HENNE JÄTTEMYCKET! Tur att jag vet var hennes brevlåda bor så jag kan våldsgästa henne (eller iallfall att hon eniro finns så jag kan kolla upp addressen!)
Min familj åker imorgon..
.
Over and out

Svar


Som Cilla, hmm, gissade..;) så var vi i Gibraltar. Men Johannas gissning var också bra, eftersom det tillhör England, hahah. Tyvärr har jag inget pris. Ellen förslog att jag skulle lotta ut en länkning, men jag tror inte att det är ett speciellt attraktivt pris då jag bara har 15 läsare...
.
Men Gibraltar var fint och det var kul att ha sett det. Lätt att ta sig dit, bara 2 h med lokalbuss och sedan var det bara att traska över gränsen.
.

Ledtråd 3

Jag måste säga att ni är otroligt dåliga på att tävla, trodde ni var mer tävlingsinriktade än såhär..
.

Ledtråd 2

Eftersom att ni är så dåliga på att gissa (antar att det är anledningen till att kommentarfältet är tomt) så tänker jag ge er några fler ledtrådar:
.

Gissa vart vi har varit idag?


5 November

Så här snygga är systrarna Aspelin idag!

La familia

Nu är min familj här! Jag är så glad!
.
Idag har jag visat dom Fuengirola och jag tror att dom gillar det.
.
Snart ska vi gå ut och äta. Sen blir det antagligen One Tree Hill och choklad i sängen med Pelle!
.
Får se om jag skriver något mer innan tisdag, nu ska jag bara njuta av att ha min familj här!
.
Puss&kram

1 November

I lördags var det Halloween (eller det var väl igår egentligen, men jag firade det i lördags). Kvällen började med att vi var kanske 20-25 personer hemma hos Gabby och sen drog vi ut på stan. Det var en himla lyckade kväll!
.




Igår var jag och Olivia på café Baskin och tanken var att vi skulle plugga. Istället letade vi resor till Sierra Nevada på sportlovet. Men herregud vad dyrt det är! Lite plugg fick vi också gjort. Idag ska jag också plugga med Olivia, men vi ska gå till ett annat café (ja, det finns andra cafeer här också!) som heter Barista ochg är typ svenskt (tror jag). Nej nu måste jag skynda mig, vi ska ses snart och jag har fortfarande pyjamas!
Ha en bra dag!
.
Puss&kram

RSS 2.0