Gorda

Min värdpappa sa nyss att jag kommer bli tjock här. Låter.Lockande.
.
Nu sitter jag ändå och äter sockerkaka och kollar på Grey´s med gott samvete!

28 Oktober

Oj vad dålig jag blivit på att uppdatera. Men sen har jag ju aldrig sagt att jag är en bra på att uppdatera (förrutom när jag VAR det).
Veckan har varit brabra. Förrutom att min kära träningspartner har gjort illa tån och inte kunnat träna med mig så mycket. Så idag tar jag fridag från träningen, haha! Nej, men jag gillar faktiskt att träna här, men jag orkar bara inte idag.
.
En annan sak som var lite halvdålig var att jag inte fick MVG på mitt spanskagrammatik-prov. Det sög lite granna eftersom jag faktiskt BOR i spanien. Men men, det gör inget säger min lärare. Men jag får skylla mig själv som STRUNTADE i att plugga in dom 45 oregelbundna verben för att jag tyckte det var otroligt mycket trevligare att gå till stranden och sen titta på film hos Moa och Cilla i söndags. Ja, det är inte direkt synd om mig..
.
Vale vale, denna veckan har varit väldigt lugn hitilills, har pluggat lite lagom mycket (läs: väldigt lite) men ändå fått en hel del gjort. Det är ganska konstigt faktiskt. Men jag kan inte säga att jag inte gillar det!
.
I måndags efter skolan fikade jag med några från skolan och tränade. I tisdags kommer jag inte ihåg vad jag gjorde. Hmm, jag börjar få närminnesförust. Men något gjorde jag iaf och på kvällen tränade jag. Igår efter skolan var jag på Baskin och pluggade och på kvällen tränade jag. Och idag efter skolan var jag kvar i skolan och drack kaffe och åt kex (skolan bjöd) och tittade när dom som har matte B pluggade inför provet. Egentligen skulle jag och Olivia gå fika med Madde och Linnea sen, men vi var kvar i skolan så sent (till typ tip över sex!) så vi gick hem istället. Och nu är jag hemma och chillar med Kungarna av Tylösand. Tror jag kommer göra det resten av kvällen. Känns rätt bra faktiskt, har massor av program att ta igen.
.
För övrigt har jag varit väldigt social med familjen denna veckan. Jag har kollat på tv med dom två gånger. Vi har sett en tv-serie om prins Felipe och hur han träffade Letizia. Alltså typ som en serie med skådespelare om deras liv. Ganska konstigt men intressant. Hela familjen samlades i soffan och såg detta. Rätt trångt men lite mysigt. Haha, sjukt oklart inlägg detta.
.
Om en vecka kommer min familj. EXCITED!!
.
Jag längtar till helgen, det ska bli kul! Men jag vet inte vad jag ska klä ut mig till än.. Något förslag?
.
Over and out

Humor

Min värdfamilj humor:
.
Jag kommer in i köket och har precis varit på gymmet;
.
Chica (värdmamma): Sara jag ska börja träna med dig!
.
Jag: Åh, vad bra..
.
Hela familjen börjar gapskratta och mitt i allt står jag och ler fånigt.

24 Oktober

Dagen började med att jag och Cilla gick till gymmet. Gick dock rätt dåligt idag, var trött i musklerna. Men huvudsaken är att jag tränade och försökte.
.
Sen åkte jag och Rebecka till Malaga och turistade runt litegranna. Ganska konstigt egentligen att jag varit här i 7 veckor utan att ha varit där. Men nu blev det av iallafall. Det var en jättefin stad som vi (iallafall jag) gillade mycket. Det var trevligt att vara med Rebecka också, vi ses alltför sällan trots att vi bor i samma stad och går i samma skola, ganska konstigt faktiskt.
Becka på ett torg i Malga



Jag på en liten restauranggata (observera ungen som tycker jag verkar dum huvudet)


Caféet där vi åt lunch som Rebeckas värdmamma rekommenderat, det var lite dyrare men hade jättegott kaffe, vilket är ganska ovanligt i detta land



Min sallad, nordico hette den, jag undrar var i Norden man får sin sallad såhär? God var den iallafall och mätta&belåtna blev vi!



En jättestor katedral som man tydligen SKA se när man är i Malaga, så självklart gjorde vi det



Rebecka (som hann med lite shopping) utanför katedralen. Den var helt sjukt stor, detta är bara en liten del.
.
Bredvid den stora katedralen fanns en liten typ kyrka, där inne var det gudtjänst med massa finaklädda människor. När vi stod där och tittade (dörren var öppen och det var fler turister där) började min mobil ringa. Den hade inte ringt på hela dagen, men såklart skulle den ringa när jag var i kyrkan! Sen såg vi att det stod en "klädd" bil utanför, det var alltså ett bröllop vi sett!
Och innan vi åkte hem blev det såklart glass-paus!
.
Ikväll vet jag inte vad jag ska göra, antingen träffa Rebecka och Ida eller kolla på film här hemma. Vi får se vart kvällen för mig helt enkelt!
.
Puss&kram



23 Oktober

Ojdå, nu har det nästan gått en vecka sen jag bloggade sist. Eller om man räknar i dagar har det faktiskt gått det, för klockan är över tolv. Jaja, lite oviktig information sådär på kvällskvisten.
.
Anledningen till att jag inte bloggat speciellt mycket är att jag inte dirket har något att blogga om. Så är det. Vevckan har varit väldigt ohändelserik (om det nu är ett ord), inte dålig för det. Men inget att blogga om direkt. Men för dom som är lite intresserade kan jag dra veckan i snabbvariation.
.
Söndag:
  • Plugg hemma på förmiddagen
  • Lunch med min värdfamilj
  • Historiaplugg med Malin på café Murillo
  • Skype med (världens bästa) familj
Måndag:
  • Skola
  • Engelskaplugg i skolan med Cilla, Malin och Madde
  • Träningf: Aero step med Cilla
Tisdag:
  • Engelskaplugg med Cilla i skolan innan skolan började
  • Skola, hade engelskaprov som jag tror gick bra, men det kan man ju aldrig vet i förväg!
  • Historiaplugg (+ webtv)
  • Träning: Aero box med Cilla
  • Historiaplugg
Onsdag:
  • Skola (och jag förstår matten nu, sensation!)
  • Lämnade in det sämsta arbetet i historia jag någonsin skrivit.
  • Sov siesta
  • Tränade i gymmet med Cilla och Moa
Torsdag:
  • Skola
  • Pluggade mycket fysik på min låånga håltimme (nu förstår jag mycket mer, är rätt bra om jag får säga det själv)
  • Tränade i gymmet med Cilla
  • Gick till supermercadon med min värdmamma och värdsyster
  • Gick hem och åt vääldigt god mat (tortilla de patata och calamares)
Ja, det var min vecka. Som jag, inte särskilt speciell.
.
Idag har varit en bra dag den med. Som vanligt på fredagar har jag bara en lektion som börjar 11. Och den lektionen är idrott vilket jag tycker är sjukt kul, vår lärare är jättebra. Sen satt och gjorde lite, med betoning på lite, fysik innan jag gav upp. Eftersom ingen annan (förutom Cilla slutat och hon var duktig och satt kvar och räknade matte) hade slutat så gick jag själv och drack kaffe och läste lite i en bok. Sen gick jag och Cilla till gymmet.
.
Vid sex åkte jag, min värdmamma, abuela och min värdsyster till IKEA. IKEA på en fredag, kan du tänka dig något bättre fredagsnöje mamma? Det var som att komma hem. Jag berättade massa saker för dom om IKEA och sverige. Jag älskar IKEA. Men det tog lång tid att gå där, för de skulle kolla på varenda kök och varenda liten grej och säga vad fint allt var. Men det kändes verkligen som att jag visade dom Sverige, alla lappar stod det på svenska på och ni skulle se hur glad jag blev när jag hittade en soffa som hette KIVIK! Min värdmamma var nästan lika exalterad som jag kan jag säga. Och jag fick till och med köttbullar och potatismos till middag. Och min värdmamma sa att jag blivit duktig på att prata och böja verben, så då blev jag glad. Vi hade värsta samtalen. Vi brukar alltid prata åtminstone 20 minuter varje dag, men idag pratade vi mucho mucho mucho. Väldigt bra jobbat av mig måste jag säga. Jag kom iallafall nöjd hem med två doftljus, två fotoramar, kexchoklad, polly och knäckebröd. Dessutom fick jag min efterlängtade skrivbordslampa och den är neongul, så den passar nästan in i mitt rum. Jag fick välja lampa, så då blev jag glad!
Mina IKEA-köp!
Min lampa, den var väldigt efterlängtad kan jag säga. Och nu kom min värdmamma och min andra värdsyster in och beundrade den, de tycker också om den, haha!
.
När jag nästan var hemma från IKEA, vid tio, fick jag höra att vi skulle gå på bio och se Paranormal Activity 2 klockan halv elva med några andra från skolan (bild kommer när Madde uppdaterat sin blogg så jag kan sno hennes mobilkamerabild. Så det var bara att gå in, lämna mina saker och gå ut igen. Filmen var bra och läskig, men jag trodde nog den skulle var läskigare. Kanske var för att den var på spanska?
Gabby, Cilla, jag, Malin, Linnea, Michelle, Jasmine och Johan

16 Sepember

Idag har vi varit på utflykt i Ronda som är en bergsby ungefär 1,5 h härifrån. Det var jättemysigt och fint där. Tyvärr gör inte mina bildet staden rättvisa. Ni får helt enkelt åka dit och titta själva!
.
Det första vi gjorde i Ronda var att alla i från Svenska skolan satte sig på ett café och skolan bjöd på kaffe, schysst skola va?
.
Sen gick vi till en tjurfäktningsarena som ska vara en av Spaniens finaste och äldsta. Jag har inte varit på den i Fuengirola, trots att jag i princip bor granne med den, men tydligen ska den vara skabbig och ful i jämförelse. För övrigt var det en del som var på tjurfäktning här i Funkan förra söndagen och de sa att det var hemskt, att de typ kastar spjut i tjuren och att de dödar tjurarna. Usch och fy, men jag vill nog ändå gå på tjurfäktning någon gång, tror jag. Men det ska bli förbjudet här snart, eller iallafall i Katalonien, kanske inte här i Andalucien.
.
Sen gick vi och kollade på den fina utsikten i staden. Ronda är uppdelat i en ny och en gammal del. Delarna skiljs av en ravin som var 100 meter djup med en jättefin bro över.
.
Sen gick vi bara och strosade runt och åt vår medhavda matsäck. Chica hade gjort tre (!) stora mackor till mig, jag orkade en av dom, men det var gött. Sen gick vi och drack kaffe på ett cafe.
När vi kom hem från Ronda blev det fika i skolan, med kladdkaka och hela köret! Det var vääldigt uppskattat må jag säga.
.
Ikväll är vi rätt många som ska träffas på en bar vid 22. Tror jag går hem rätt tidigt ikväll, imorgon måååste jag plugga!
.
Puss&kram

15 Oktober

Det här har varit en riktigt bra dag. Dagen började med att jag gick upp vid kvarti nio och gjorde frukost. Vid nio skypade jag med världens bästa Anna och det gjorde mig väldigt glad!
.
Sedan hade jag min enda lektion, som var en rolig men riktigt jobbig idrottslektion som jag uthärdade trots ordentlig träningsvärk i benen. Sen blev det lite försök till historieplugg i biblioteket med Johan och Cilla. Det såg nog riktigt nördigt ut när alla satt där med sina datorer, haha!
.
Sen var jag hemma vid 4 och då fick jag, som inte ätit någon lunch, en sjukt god grönsakssoppa. Och när jag gick in på mitt rum låg det ett paket på min säng! Gissa om jag blev glad! Det var ett underbart paket från mina älskade vänner Ida och Ulrika! Ni är för gölliga tjejer!!
.
Mitt fiina paket, ni anar inte hur glad jag blev!
.
Vid kvart i fem gick jag och Cilla till gymmet (trots min grymma träningsverk!) och det var himla skönt. Älskar att gå till gymmet!
Linnea, Madde, Jasmine och Cilla i ett utegym som finns i parken vid skolan för någon dag sen
.
Vid sju åt jag och massa andra från skolan tacos-buffé på svenska restaurangen. Det var också himla gott. Efter maten delade vi upp oss, en del skulle ut och vi andra gick och köpte milkshake. Vi ville inte vara ute sent eftersom vi ska på utflykt imorgon och ska befinna oss vid skolan vid nio imorgon.
Milkshake

Jag och Cilla med våra Milkshakes
Siri och Cilla

Efter milkshaken gick några hem och några vidare till kära Café Baskin för en kaffe con leche och även det var himla trevligt! En bra kväll helt enkelt.
Carl, David, Cilla, Olivia och Siri på Baskin
.
Nu borde jag verkligen sova, ska upp rätt tidigt imorgon, på en lördag! Men är det utflykt så är det..
.
Puss&kram





Día de la hispanidad!

Idag är det den spanska nationaldagen, el día de hispanidad. Detta betydde att vi var lediga från skolan idag. Jag trodde att det skulle betyda att dom firade nationaldagen mycket, som i Norge, men tydligen inte. Den enda skillnaden från vanliga dagar var att alla var lediga (=allt stängt). Men jag klagar inte.

Dagen har spenderats med Olivia på Café Baskin. Vi har varit otroligt duktiga och pluggat en hel del. Så det känns bra!
Igår var det vanlig skoldag. Men jag var sjuukt trött så jag somnade till lite på två lektioner. Efter skolan var jag på Baskin (surprise) med en massa från skolan. Så det var himla trevligt faktiskt!
Jag och Moa-Li på Baskin igår (bild från Moa Ws blogg)

Ikväll ska jag bara ta det lugnt och gå och lägga mig tidigt, då blir jag pigg inför skolan imorgon! Och det blir paella till middag, första gången jag äter det sen jag kom hit, excited!
Update: Paellan blir imorgon istället, men jag fick efterrätt idag!

Idag är det ingen vanlig dag....

för idag är det världens bästa Louises födelsedag! Hurra hurra hurra!
Ha nu världens bästa dag, jag önskar att jag kunnat vara där och fira dig! Saknar dig megamycket vännen, vi ses i jul!

10 Oktober

Vad har hänt sen senast jag skrev då?

I fredags kväll var jag uppe på ferian med Olivia, Jasmine, Linnea och Madde. Det var himla trevligt!
Jag, Jasmine och Linnea på tjurkarusellen
Jag och Olivia
Igår när jag vaknade upp regnade det här på solkusten och det gjorde mig faktiskt jättglad, jag älskar regn, det är mysigt! Det innebar också att jag kunde ligga kvar i sängen och kolla på webb-tv hela förmiddagen. På eftermiddagen gick jag,  Cilla och Moa till köpcentrumet Miramar som ligger precis brevid där vi bor. "På vår sida av stan" så att säga, haha!
Jag och Moa utanför Miramar
Moa och Cilla med slottet i bakgrunden
På kvällen mötte jag upp Olivia och vi satte oss på ett café och drack kaffe och åt glass, sen kom Linnea och Madde också. Efter ett par timmar kom även Rebecka och Ida dit och satte sig. Det var väldigt trevligt för vi har typ inte setts på några dagar!
Idag skulle jag ha pluggat med Cilla, men jag blev tvungen att följa med min familj till ferian för annars skulle jag typ inte få någon mat. Så vi var där och åt och dansade och drack. Trevligt det med. Men jag gick hem lite tidigare, de är fortfarande kvar där, men jag var så himla trött så jag gick hem tidigare. Nej, snart ska jag nog ta mig en kokosyghurt, de är mina favvos här nere alltså, grymt gott!
Chiqui, abuela och Jag på ferian

8 Oktober

Dagen började dåligt, med att Cilla och jag hoppade över vår sovmorgon för att gå till gymmet och träna vid 09.30. Väl där håller de på att renovera, så det är stängt tills på onsdag! Blää för dom.

Så då gick vi bittra hem igen och jag tittade på tv/sov.
Vid 2-tiden gick vi till stranden där massa från skolan var, vid halv 5 gick vi hemåt. På vägen gick vi förbi feriaplatsen och fick tjusiga hattar. Sedan gick vi och drack kaffe. Sen gick vi i lite affärer och sedan förtsatte vi taska hemåt.
Det var dagen hittills, ikväll ska jag nog gå på ferian tror och hoppas jag!
Cilla, jag och Moa i våra fina hattar
Dricka kaffe!
Idag har jag för övrigt längtat hem rätt mycket, längtar till i jul då jag får träffa er alla! Och till om 20 dagar då världens bästa familj kommer hit!
På tal om jul...
...så har de redan börjat sälja chokladkalendrar och tomtar här!
Puss&kram

7 Oktober

Idag har jag varit ledig hela dagen och det ska jag vara imorgon med, för det är nämligen feria här denna veckan! Ferian började igår och det är som ett större kiviks marknad med massa massa lampor och folk. Sen är det massa så kallade casetas som man kan gå in och dansa och äta och så i. Det är också massa grejer som typ parad och sånt och alla går runt i flamencoklänningar!

Igår var jag först i skolan, sen och drack kaffe och sen var det elevrådsmöte (jag är med i elevrådet!). På kvällen var vi först och åt middag för att fira Cicci, 19 personer var vi som åt, så det blev ett långbord! Sedan gick vi till ferian. Malin och jag beslutade oss för att vara riktigt spanska och dansade med min värdfamilj och sen dansade vi sevillana och grejer! Himla kul faktiskt!
Idag har vi varit ett gäng på stranden och sedan satt jag, Malin, Moa och Cilla och fikade. Vet inte vad jag ska hitta på ikväll, vi får se helt enkelt!
Malin, Johan och Moa
Utanför ferian
Feria!!
Malin med våra bunuelos!
Fuul bild på mig och min värdfamilj! (+ misslyckat försök att redigera!)
Fiin bild på Malin och min värdfamilj.

Och idag fyller min underbara farmor år, GRATTIS!
puss&kram!

4 Oktober

Idag är det kanelbullens dag, men jag har inte ätit några kanelbullar. Dom var slut i den svenska affären när vi kom dit, så det blev inga! Men jag har lovat min värdmamma att jag ska baka till dom någon gång, så någon gång
får jag bullar iallafall!
Dagen har varit bra. Först var jag i skolan och så. Sen var jag och pluggade och drack kaffe med Johan på Baskin. Vid 6 mötte jag upp Cilla och vi gick på spinning. Det var grymt jobbigt. Helt sjukt faktiskt. Men vi ska fortsätta. Nu jävlar alltså ska jag bli vältränad, haha!
Lördagskvällen var jättetrevlig. Vi var 8 stycken som satt på en bar i hamnen och typ pratade och spelade lite biljard. Sedan gick några av oss till en vattenpipebar som ligger jättenära där jag bor. Jag var hemma vid två och då satt Chica och Carmen fortfarande och kollade på tv. De sa att jag kom hem tidigt, haha, det skulle aldrig hända hemma där jag behöver vara hemma vid den tiden!
Sjuuuukt bra bild på mig och Malin från i lördags



Biljard




På söndag förmiddag hade jag plannerat att gå till gymmet. Men som allt annat i denna staden är på söndagar var det stängt. Stackars mig! På eftermiddagen följde jag med familjen till la romeria. Där träffade vi massa spanjorer som var himla trevliga, åt massa mat och dansade!
Puss&kram

2 Oktober

En helt sjuk sak är att jag varit här i en månad idag. För precis en månad sen kom jag in i mitt rosa rum och började packa upp mina saker för min 10 månader långa vistelse här. Gud vad läskig den kvällen var, när alla runt omkring mig pratade spanska och jag inte fattade någonting. Nu har jag vant mig och jag känner att jag verkligen trivs här i min spanska familj!
Nu är det bara 9 månader kvar. Herregud vad tiden går fort. Och om några månader är det jullov och då kommer jag hem till ett förhoppningsvis snöfyllt och kallt Sverige. Och om bafa 25 dagar kommer världens bästa familj hit och hälsar på mig, jag längtar!
Vad har jag haft för mig sedan i onsdags då? Jo på torsdagen var jag i skolan. Hade först fysik och sedan håltimme fram till 14.40 då jag hade cultura. Culturan var lagom jobbig då vi bara gick och fikade eller "salimos a beber un cafe" som man säger här (tror jag det var). Salir är iallafall spanjorernas favoritverb enligt min lärare. Efter culturan gick jag och pluggade och drack en till kaffe på cafe baskin, där jag blivit en stammis (ligger på hemvägen). När jag gick förbi en restaurang utanför porten såg jag att min värdmamma och Carmen satt där och drack läsk så slog jag mig ner där och fick mig en jag med. Så jag gick lite från fik till fik! Sedan var jag och Cilla så duktiga att vi gick och gymmade, trots träningsvärk från body pumpen. Och gud vilka body builders det finns på vårt gym. Har typ aldrig sett större muskler. Ser ut som att alla går på anabola där. Måste ta ett kort någon gång.
Igår hade jag bara en lektion och då dansade vi Sevillana som är en folkdans som man dansar på ferian som är nästa vecka. Det var vääldigt svårt. Sedan gick jag ner till stranden med massa härliga tjejer och var där till typ 4. Då gick jag och pluggade. Sen gick jag hem och sov siesta. Det känns som att dagarna är mycket längre här på något sett, man hinner så mycket. Vid 11 mött jag upp Cilla och Moa och vi gick till en bar som heter Hollywood för att träffa ca 15 andra tjejer från skolan. Det var himla trevligt! Sedna gick vi ut en stund, jag tog taxi hem vid halv 3, för de andra ville vara ute längre men jag var trööött!
Idag har jag och min värdmamma Chica gått till olika postkontor för att kolla om paketet pappa skickat är där, men utan resultat. tyvärr. Jag vill ju ha mitt paket! Hoppas det kommer snart. Sedan har jag typ sovit, ätit, kollat på web-tv mm. Jag är jättetrött idag. Vet inte varför. Egentligen skulle jag följt med massa andra till Belamadena och gå ut ikväll, det är typ grannstaden. Men jag orkar verkligen inte och har blåsor under fötterna, så det gör ont att gå. Så istället ska jag träffa Malin och tjejen som hon bor med och det ska blir trevligt det med!
Jag gillar att jag skriver så sällan att det blir en hel uppsats när jag tar mig tid att skriva!
Cilla och Moa innan vi mötte de andra!

RSS 2.0