29 September

Sen sist har det väl inte hänt någonting speciellt egentligen. I måndags var jag i skolan och sedan gick jag och pluggade matte och det gick bra, nu har jag fattat matten litegranna tror jag. Förutom svåra logaritm-tal då. På kvällen var jag bara hemma och chillade och pratade med min värdfamilj. Vi ska åka till IKEA någon gång efter ferian. JAG SKA FÅ EN SKRIVBORDSLAMPA! Det behöver jag verkligen, det är sjukt jobbigt att alltid behöva ha tänt i taket!

Igår var jag också i skolan. Såklart. Efter skolan fikade jag lite med Malin, Becka och Ida, det var ytterst trevligt. Och det mest produktiva jag gjorde på kvällen var att följa med Chica och handla. Hon som stod i charken sa att jag var duktig på spanska, då blev jag glad. Men jag tycker det går liite trögt med språket måste jag säga, men jag försöker. Och jag ska börja försöka ännu mer.
Idag har jag också varit i skolan då. Riktigt seg dag var det. Och efter skolan var jag duktig x2. Först pluggade jag fysik ett tag. Vid halv 6 gick jag och Cilla och kollade in ett gym och vi åtta provade vi på ett body pump-pass där. Det var sjukt jobbigt men jättekul och gymmet var nytt och fresch! Tyvärr ligger det i ett dåligt område med mycket knark och sådant, så man ska inte gå dit själv på kvällen...
Sjukt taggade inför Body Pump-passet!

De där spanjorerna!

Man ger dom en skål...
..och en kökshandduk!

26 September

Den här dagen har varit rätt soft den med. Efter att jag ätit lite frukost chillade jag lite och gjorde några mattetal (ytterst få) och lyssnade lite på min ljudbok. Sedan gick jag in i köket och då frågade Chica om jag ville följa med henne och Carmen till marknaden och det ville jag såklart. Så jag väntade lite på att dom skulle bli färdiga och sen gick vi. Det var en rätt liten marknad, tydligen ska den på tisdagar och lördagar vara myyycket större. Jag köpte mig iallafall en solfjäder, det är ett måste här i spanien, alla har en och nu även jag!
Två bilder i en, en springklädd Sara med solfjädern!

När vi gått på marknaden i ungfär en timme begav vi oss hemåt igen. Eller det trodde jag. Men som vanligt skulle dom stanna på en bar och dricka öl. Så där satt vi ett bra tag innan vi gick hem (baren är precis mittemot porten).
Sedan vid fem åt vi middag fast det var ju typ lunch. Sedan chillade och pluggade jag lite till, är rätt ineffektiv, men lite fick jag gjort iallafall. Så det var helt okej. Vid 7 var jag så duktig att jag gick ut och sprang. Hurtighetspoäng till mig!
Puss på er där hemma! Jag saknar er muchomucho!

26 September

Såklart började det regna på stranddagen i tordags, men först på eftermiddagen, så vi hann ha en halvdag med lekar och första-hjälpen-övningar.
På fredagen var det skola, men som vanligt på fredagar har jag bara en lektion, så det var rätt soft. Efter skolan gick jag ner till stranden själv, eftersom alla andra slutar runt tre. Egentligen skulle jag träffa Malin och plugga när hon slutat, men vi kom på att vi inte skulle hinna det då hon skulle vara i skolan och hjälpa till redan klockan halv 7 och det är rätt stora avstånd mellan allt här i funkan, så man måste gå en hel del, och det tar tid! Så jag satte mig på ett cafe och pluggade ett tag och sedan gick jag och kollade lite i affärer.
Klockan 7 var det tacokväll i skolan och det var himla gott och trevligt! Var jättelänge sen jag åt tacos. Sedan gick vi ut och jag kom hem väldigt sent. En lite jobbig sak var att min nyckel inte funkade när jag kom hem och jag fattade verkligen inte varför. Och eftersom klockan var halv 5 på morgonen kunde jag inte direkt ringa eller ringa på dörren. Efter att ha försökt låsa upp ett tag började hunden skälla och då kom Chica upp och kollade vad som hände. Det visade sig att storsystern lämnat nyckeln i på insidan av dörren och då går det inte att låsa upp. Men gud vilken panik jag hade!
Igår var jag jättetrött men gick och skulle plugga med Malin ett tag ändå, det gick sådär kan man säga för vi var så himla trötta och sega och det var vaaarmt. Sen gick jag hem och tog en siesta och lyssnade på min ljudbok (det gör jag iofs hela tiden, det är jättebra när man går).
Efter middagen följde jag med min värdmamma (Chica) och la abuela till ett hotel där det var dans. Det var faktiskt jättekul. Det var massor med spanska 50-plussare (och en del turister)och alla var jättetrevliga och pratade med mig (förstod lite men log mest och skrattade när dom gjorde det). Der dansade sevillana och det var kul att titta på. Jag dansade till och med jag litegranna för min värdmamma drog med mig upp på dansgolvet, det gick väl sådär kan man säga, hahah! Sen var det flamencoshow och i slutet hade en spansk gubbe sagt åt dansarna i showen att de skulle dra med mig upp på scenen så jag fick dansa med dom (jag visste inte det förrän de kom fram till mig), så jag fick alltså stå på scenen framför massor av människor och dansa flamenco. Det var roligt men pinsamt, men det var folk som sa att jag var duktig, haha! Önskar jag hade haft med mig en kamera! Efter vi varit på dansen skulle min värdmamma och abuela dricka öl på en restaurang bredvid där vi bor men jag gick hem och la mig.
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra, tror jag stannar hemma och pluggar lite och går eventuellt till marknaden som ligger typ 3 min härifrån, men vi får se!

22 September

Som jag skrev tidigare så skulle vi ut och äta vid 21. Så blev det inte riktigt. Klockan 21.30 gick jag ut i vardagsrummet för att kolla läget. Då frågade Carmen mig om jag skulle ut för jag hade så fin klänning(hade haft den i skolan också, så det var inte så att jag hade bytt om till den), detta gjorde att jag började undra. Kanske hade jag hört fel förrut och det bara var Chica som skulle ut och äta. Och vad skulle isånnafall jag äta till middag. Lite panik fick jag, och dessutom tyckte jag det var lite pinsamt. Där kommer jag och tror att jag ska gå ut och äta middag med dom. Så jag gick tillbaka till mitt rum. Men allt löste sig lite innan 22 kom Chica in i mitt rum och sa att vi skulle gå och äta. Och nu kom jag tillbaka, och jag ska gå i skolan klockan 09.00 imorgon bitti. Eller vi har stranddag med skolan. Men det var en trevlig middag iallafall, fast jag var lite lost när de pratade, för de pratar sååå snabbt med varandra!

L
Här är alla tjejer i mi familia; Jag, Chiqui, Chica, Isa, Carmen y Abuela!
PUSSOCHKRAM!

22 September

Hej hej, det har varit lite dålig uppdateringsfrekvens på senaste tiden. Det beror väl mest på att jag inte haft så mycket att skriva om. Livet här flyter på! Men det är bra! Har börjat komma in i någon slags vardag.
Helgen var bra och rätt lugn, vi var ute på fredags- och lördagskvällen. På Lördagen var jag först på stranden med Cilla och Moa och på eftermiddagen med Rebecka, Ida, Malin och Malin. På söndagen var jag och fikade/pluggade/chillade på ett cafe med Rebecka, Ida och Malin, det var trevligt trevligt.
I måndags var det Rebeckas birthday, de andra gick ut på kvällen, men jag var så trött att jag typ sova hela dagen + hela kvällen, jag var nog lite sjuk också. Så det var bra att jag stannade hemma.
Igår var det skola som vanligt, hade en sjukt flummig estetisk verksamhets-lektion men annars var det inga konstigheter. Hänger förresten med bättre i matten nu. Men fysiken är lite kom si kom sa. Men idag läste jag och förstod en del lite bättre. Men det känns inte 100 än. Får se hur det blir.
Efter skolan drack  jag först kaffe med Beckis och sen gick hon hem, så då gick jag och fikade (tog inget) med massa andra tjejer från skolan.
Idag var det också skola som vanligt och efter skolan gick jag och fikade med Moa och Gabrielle, det var mycket mysigt!
Klockan 21 ska jag och mi familia ut och ätas middag någonstanns för att fira att min värdbror fyllde 20 år igår.
Imorgon ska vi ha stranddag med skolan om det inte blir dåligt väder, så nu ber jag till vädergudarna att det ska bli sol! JAG VILL INTE HA VANLIG DAG FÖR JAG HAR INTE GJORT MATTEN! OCH JAG ORKAR INTE IDAG!
För övrigt vill jag bara säga att jag blir jätteglad och lycklig för alla kommentarer, ni är bäst! puss

Lillasyster

Jag saknar dig lillasyster, du är bäst!


(det är för övrigt hon som gjort min header, själv är jag alldeles för oteknisk för sånt!)

19 September

Dagens photo booth-pictures, sjukt snygg tjej! (nooooot, för dem som inte fattade ironin)

Welcome to my crib! (favorit i repris!)

Mitt rum (vilket ni borde vet vid det här laget!)
Och min garderob och skönhetskorg!

Welcome to my neighborhood!

På världens bästa mammas begäran får ni lite bilder från vår gård som vi delar med alla andra som bor i samma hus!

Grinden in till gården



Huset, jag bor på 5 våningen (ibland går jag i trapporna!), den är 11 våningar hög!

The pool (som tyvärr inte fungerar för tillfället, vet inte riktigt varför)

Lekplatsen



Och till sist en annan del av den väldigt stoora trädgården. Det är faktiskt en jättemysig trädgård förutom det jag visat på bilderna finns det en basketplan och gräsmattor, rabatter, en parkering och massa fler fina bänkar (jag älskar dom här bänkarna, så himla fina!)

17 September

Nu ska jag ut, vi hörs imorgon! !Hasta luego!

16 September

Idag var det första dagen sen jag kom som det varit molningt här. Men om jag ska vara ärlig var det ganska skönt. Det är så himla varmt här annars och det blir så himla lökigt.
Idag hade jag bara en lektion och det var två timmars fysik. Det ärl ite jobbigt för min fysik- och mattelärare är sjukt dålig. Så jag kommer få lääsa väldigt mycket själv. Men det fixar jag nog. Får bara plugga lite mer än jag gjort tidigare och försöka fjäska mig till mina älskade sverigeklasskamrater som jag kan kolla på! :)
Till skollunch blev det någon slags typ panerad korv som var inrullad i skinka, det var sjukt äckligt så jag åt bara bröd och päron.
Sedan gick jag till biblioteket och pluggade lite fysik (duktigt va?) medan jag väntade på Malin som hade Individuellt val, vilket jag slipper(!).
Vi gick till ett shoppingcenter här i staden som jag typ bor bredvid som heter Miramar och är jättejättestort. Vi skulle köpa randiga block, kolla lite kläder och Malin skulle köpa ett par tennisskor. Men det var helt sjukt, vi hittade inga randiga block! Vi hart letat på andra ställen förrut och inte hittat några då heller, de verkar bara använda rutiga block här. Så vi fick gå in till stan och leta istället och där hittade vi som tur var randiga block(sjukt fula) i en liten liten papelería.
Sedan mötte jag Moa som var på väg hem, så jag tog sällskap med henne hem.
När jag kom hem var jag sjukt trött, men jag gav mig ut och sprang ändå. Men det är inte kul att springa här, det är så jobbigt när man bara springer på vilja. Var nära att börja gå flera gånger, men höll ut. Bläää, hoppas det går lättare snart när det blir lite kallare.
Inte ens att springa hela vägen längs strandprommenaden gör det roligare, det är bara en plåga!
Haha, det här var min otroligt intressanta dag, hoppas ni har haft en bra dag!
Saknar er, puss och kram!

15 September

Min dag började med att jag gick upp och skulle gå till skolan. Jag hörde hur min värdfamilj pratade med varandra om hur jag skulle komma dit, men jag de trodde inte att jag förstod, tror de underskattar mig lite ibland och pratar om mig fast jag är där. Bara för att man inte riktigt kan prata kan man ju fortfarande förstå. Jag fick iallafall skjuts som vanligt, dock lite tidigare eftersom det var Pepe som körde, så jag var i skolan en kvart för tidigt istället för 5 minuter för sent, lite jobbigt men kanske bra.
Dagen flöt på med först 2 timmars matte, sen lunch (äcklig som vanligt, tur att man får massa frukt och gott bröd!), sen hade jag 2 timmars historia och sedan slutade jag. Efter skolan gick jag och Malin till café Baskin för att plugga matte. Vi var som vanligt otroligt effektiva i måånga timmar!
När vi satt där kom först Johanna och Marcello förbi en liten stund och sedan kom även Malin och två tjejer från hennes klass förbi och frågade om vi ville äta middag med dem på en restaurang som hette Tres Amigos och det ville vi såklart. Så jag fick ringa Chica och säga att jag inte skulle äta hemma, spanskan är ännu svårare i telefon men efter ett tag fattade hon vad jag menade! Så vi gick dit och så kom det några till.
Det var väldans trevligt och när vi ätit klart bestämde vi oss för att gå ner till en bar i hamnen. Dit kom också en massa andra trevliga människor. Jag gick hem vid ca 22.00. då var de flesta kvar och jag tror en del funderade på att gå ut. Men jag var himla trött och den ända som bodde åt mitt håll (läskigt att gå hem själv sent), så jag avstod.
Nu ska jag kolla på Gossip Girl och äta vattenmelon + choklad!
Godnatt och puss och kram!

14 September

Idag var också en väldigt bra dag. Den var väldigt lugn då vi inte hade några lektioner utan idrottsdag. Jag hade valt självförsvar då jag tänkte att det kan vara bra att lära sig. Det har faktiskt hänt att elever på min skola blivit både våldtagna och kidnappade, så man kan aldrig vara försiktig nog. Själva kursen var bra, men jag är tveksam på om jag skulle komma ihåg allt om jag skulle komma i situationen. Idrottsdagen här var inte som idrottsdagar hemma där man brukar kunna välja typ fotboll, innebandy eller bowling. Nej, här kunde man välja alltifrån ridning till kickboxning, tai chi, vattenskidor, paintball och paddeltennis.
Efter skolan gick vi först ner till stranden en stund. Men vi tröttnade snabbt och bestämde oss för att gå och bada i några killar i klassens pool (vi har också pool, men den fungerar tyvärr inte just nu). Sagt och gjort så gick vi dit och badade och solade litegranna. Det var himla trevligt!
Vid halv 6-tiden var några av oss lite hungriga och eftersom vi befinner i Spanien skulle vi inte äta middag förrän vid ca 21. Så vi gick ner till strandprommenaden och satte oss på ett litet café och åt varsin macka.
Sen gick vi alla hem till sig. På vägen hem satte jag mig på en bänk på strandprommenaden och läste en stund. Till middag åt jag tortilla con patata, tonfisksallad och vattenmelon!
Sämre kunde man ju ha det! Puss och kram!

13 September

Vilken rutinerad bloggerska jag blivit som skriver två dagar i rad (eller till och med två gånger idag eftersom mitt inlägg från igår försvann!?). Men eftersom jag och Devote inte är vänner än går det tyvärr inte att lägga in bilder (inte för att jag har några roliga, men ändå!)
Idag har varit en mycket bättre dag än igår. Vi hade först 2 timmar MaC (okej, det var inte jättekul) men vi pratade mer och jobbade mindre den lektionen, så det blev ändå helt okej! Dessutom köpte vi kaffe i pausen och det var underbart, har inte druckit riktigt kaffe sedan jag kom (de har bara pulverkaffe här, eller nääääskaffe som en del kallar det!). Jag hade också spanska, spansk konversation och EnB, och jag gillade faktiskt alla lärarna. Men spansk konversation var liite (jätte) svårt då jag fortfarande har problem med att prata spanska, det flyter liksom inte på.
Eftersom jag och Malin kände oss lite skamsna efter den uteblivna mattepluggningen i söndags och var lite trött på att ligga på stranden bestämde vi oss för att gå till ett café och plugga lite. Vi hittade ett jättemysigt café som hette café Baskin som vi slog oss ner vid. Det var ett perfekt pluggcafé. (Här skulle jag lagt in en bild om jag hade tagit någon och om jag och Devote vore vänner).
Vi pluggade mycket effektivt i över 2 timmar samtidigt som vi åt croissant (hur stavas det?), drack kaffe con leche och agua con gas. Sedan begav jag mig hemåt. Men jag kände att jag fortfarande hade lite energi kvar, trots den intensiva mattepluggingen (den var det, jag är inte ironisk), så jag gav mig ut och sprang. Jag sprang ca 5 km på den sämsta tid jag någonsin sprungit, men jag sprang i alla fall. Så jag är nöjd. Typ. Inte. Men jag har mina anledningar till varför min tid sög: 1. Det var sjukt varmt. 2. Jag fick kryssa fram för det var så mycket folk på strandpromenaden. 3. Jag sprang över 10 övergångsställen och där gick det låångsamt för man fick vänta på bilarna. 4. Jag har inte sprungit på länge, men nu jävlar ska jag börja träna igen!
Imorgon är det idrottsdag och det ska faktiskt bli jättekul! Ha det så bra, puss och kram!

12 September

Idag har varit en väldigt chill dag, har typ inte gjort någonting. Och när man inte har något att göra är det lätt att börja längta hem. Så det har jag gjort ganska mycket idag faktiskt, men nu känns det mycket bättre!
Dagen började med att jag vaknade typ vid 10-tiden, till en början låg jag bara i min säng och satt lite framför datorn. Men efter ett tag blev jag rejält uttråkad. Men eftersom vi inte kommit hem förrän vid 5-tiden efter nattens strapatser kunde jag inte höra av mig till någon förrän vid 12-tiden. Men när ingen svarade då heller bestämde jag mig för att gå till stranden helt själv och läsa lite i min bok samtidigt som jag stekte mig i solen. När folk började höra av sig vid ca 13.00 var det ingen idé att jag gick till dem, för den delen stranden de andra var på ligger ungefär en halvtimme från där jag bor och jag skulle vara hemma för att äta middag klockan 15.00 tillsammans allihopa (de äter middag på dagen här och typ ingenting på kvällen och vi har aldrig ätit tillsammans förut).
Sedan satt jag lite vid datorn en stund och ute på balkongen och läste lite i min bok. Vid 18 blev jag otroligt trött och inspirerad av spanjorerna tog jag mig en liten siesta och sov i en timme. Och sedan chillade jag lite till, vet inte riktigt vad jag gjorde faktiskt. När klockan var 20.45 tänkte jag att nu ska jag ta mig samman och ge mig ut på en liten springtur, men då kom Pepe till mig och sa att det var fotboll på tv. Det var Sevilla mot något lag jag inte kommer ihåg vad det hette, förkortades iallafall DEP. Här hejar man på Sevilla så från och med nu är mitt lag Sevilla (som för övrigt är Spaniens tredje största stad.) Så jag bestämde mig för att inte ge mig ut på den där springturen för att:
1. Det var ju fotboll på tv.
2. Det var väldigt varmt.
3. Jag hade inte ätit middag än.
4. Det är JOBBIGT att springa.
Så jag, Pepe och Chica tittade på matchen som var ganska dålig och slutade 0-0, vilket är dåligt eftersom Sevilla tydligen ska vara ganska bra. Middagen intogs framför tv:n och blev vad jag kallar bfd (breakfast-for-dinner), nämligen kalaspuffar med mjölk (jag ääälskar kalaspuffar!!), en macka och vattenmelon, det var himla gott! Nästa söndag spelar Sevilla mot Málaga i Málaga, och jag vill gå, men det verkar inte min värdfamilj vilja. Det är ganska konstigt då min värdbror var på matchen idag och Sevilla ligger 2 timmar härifrån medan Málaga bara ligger 20 minuter bort. Han går tydligen på alla Sevillas hemmamatcher och har säsongskort (självklart passade jag på att försöka verka cool genom att säga att jag har säsongskort på Djurgården, att det är rätt outnyttjat i år nämnde jag inte).
En lite rolig grej tyckte jag var att när José skulle åka på matchen packade han en kylväska fylld med mackor (som Chica gjort) och energidryck (han och hans kompisar är 20 år, haha!). Tycker lite synd om honom eftersom han kommer komma hem från Sevilla vid 2-tiden och han ska skjutsa mig till skolan vid 08.50, hoppas jag inte kommer försent!
Nej nu ska jag sova, puss och kram!
(som ni kanske märkte är detta en ny version av samma inlägg som jag publicerade igår, det är för att Devote fuckade upp sig och i princip hela mitt inlägg från igår försvann och det funkar inte att lägga in bilder!)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0